Yoga

Personlig träning inom yoga kan göras på många sätt. Mitt fokus ligger främst i att öka medvetenhet om din kroppshållning och förbättra och balansera upp den. Men än viktigare är glädje i rörelse och glädje i att vara “här och nu”.

Anatomisk yoga är inget känt begrepp men jag vill gärna använda det. Med inspiration av Iyengar yoga utför du dina positioner långsamt, noggrant och ofta med hjälp av redskap såsom bälte, klossar, kuddar, filtar, mot vägg etc. De olika hjälpmedel stöder din kropp så du arbetar utifrån dina förutsättningar utan att överbelasta olika kroppsdelar. Du får tid att utforska de olika yoga positionerna, känna efter, korrigera, fördjupa och utvecklas.

Dynamisk yoga with a twist. Synkronisera varje andetag med rörelse i kroppen, skapa en egen rytm, lek med de olika positionerna. Ashtanga yoga inspirerad med en modern twist anpassad till dina behov. Här är fokus på kontraster mellan bl.a. rörelse och stillhet, styrka och rörlighet.

Nyhet.
Träna yoga i pilates maskiner! Inom pilates kan man träna på en speciell maskin som heter Reformer. Nu kan du träna yoga, både dynamisk och mer teknisk i pilates maskinen Reformer. I stället för att “hänga” i olika yoga positioner och kanske överbelasta dina leder, så får du hjälp av maskinen och jobbar mot maskinens kraft.

Beroende på behov och önskemål kan jag kombinera olika stilar inom en och samma session.